Mieza Ramzi 4ever

Followers

Saturday, December 31, 2011

aloha....


salam....
ape kabar korang smua???dh lme x update cite kt sini...maklum la x de story sgt....biase2 je cite...
thn 2011 dh nk berakhir x beberapa jam je lg...ape azam korang utk thn 2012????hmmmmm.......
aku????rsnye azam thn lps la jgk bw ke thn br...blh je kn...sbb azam blm trcapai lg...
azam ape????korang rs????hehehehehhehe......
azam aku thn br...cube utk dptkan pengikat kasih sayang kami.....zuriat...
thn 2012 dh 3 thn kmi mendirikan masjid.....so kena cube la utk dptkan penyeri rumah tangga kami.....
insyaallah.....dan aku ingin jadi isteri solehah kepada ketua kluarga kami iaitu MUHAMAD RAMZI.....
insyaallah.....



ape pn slmat thn baru 2012 aku ucapkn utk korang smua yg follow blog aku yg x seberape ni.....
hrp tidak menjemukan ye....
smoga thn br ni menjadikan kite smua insan yg cemerlang utk kluarga,bangsa n negara.....

only one ~mieza~

Saturday, November 19, 2011

kenduri durian.....

Salam smua.....
di pagi sabtu ni update skit ape yg aku wat smlm with my lovely husband n cousin, mcje.....
tengahari smlm aku,ecah n jue ke Pusat Jualan UPM tgk org jual durian.....
tringin sgt nk mkn...tq kpd ecah sbb info ni....dr anak sdara dia yg keje kt UPM....
kiteorg smpi dlm kul 12 lbh la sbb uar awal skit dr ofis....smpi sane tgk ramai org....
tp yg ade cume durian2 yg kecik2 je.....tnye makcik yg tunggu nk bl jgk dia kate dlm kul 1 smpi lg....
sbb diorg g ambik kt kebun Puchong.....tunggu jp je x smpt smpi kul 1 hilux smpi....
ramia giler org terjah...aku ape lg panggil ecah n jue......smpi je kt hilux 2 x nmpk durin...nmpk org je...hehehehhe....jue ambik aku standby ngan raga...wah best giler main rebut2 cm 2.....ambik je tgk lm raga dh pebuh...mula la pkr ckp  duit ni...tkt btl tgk...hehehehhe...gerun tkt harga mencecah RM 100++.....
trs msk nk byr...decide tgk dl brape kalau lbh bajet nk letak blk....hehehehehhe....


                   ~ni la jumlah durian yg smpt kiteorg rembat~

yg ade tanda cat merah 2 durian gred B....so kiteorg nk bg mkn2 kt ofis la....yg ni ecah blanja...tq ecah.....timbang pnye timbang...yg gred B harga dia RM 7++...trkejut kiteorg......so yg 2 ok la....tibe la mase timbang yg gred A.....smua skali ade 13 bijik.....korang tau brape kiteorg kena...RM 62++......murah kan....trkejut lg kiteorg.....kalau korang nk tau yg gred A harga skilo RM 4, manakala gred B harga skilo RM3.......so kalau korang nk g bl blh lg hr ni n esk kt Pusat Jualan UPM....masuk ikt Lebuh Silikon......trs je lps Stadium UPM dpn skit nmpk signboard Pusat Jualan sblh kiri.....kul 10 pg dh start......so blk kt kete kiteorg agih la durian....aku share ngan jue.....5 bijik sorang....lebih 3 bijik bawk naik ofis...bg org2 kt ofis makan.....syok mkn ramai....

smlm aku ajak cousin aku mai rmh mkn2 durian ngan pulut....dh lame x mkn kn......so my hubby la kena kopak durian 2......





best kn....hehehehehe......dpt la satu bekas 2.....yg kecik dia nk wt tempoyak katenye.....so bukak yg 3 bijik besar 2.....smbil tunggu cousin aku smpi....aku tanak la pulut...wt pengetahuan korang aku x pnh tanak pulut ok....so ecah bg tau aku blh tanak dlm rice cooker....aku try la.....nsb baik jadi.....hehehehehhe.....



my cousin smpi dia bwk klapa parut then ia yg perah santan 2.....sbijik pn klapa....hehehehhee....so aku pn ape lg hidang la ape yg dh siap....'nise' org klate panggil tp kt sini gula melaka la.....aku racik2 utk senang ambik la nanti.....



                       ~ni la cousin aku mcje....~

puas hati btl dpt mkn pulut durian ni....terubat rindu kt durian kebun kt kg yg x jd thn ni.......makan ramai2 mmg best...kena plk geng yg same2 minat......licin trs pulut yg aku tanak 2......smlm lps mkn lepak2 tgk maharalawak mega plk...wah kekenyangan kami smua smlm.......di bawah aku nk share gmbr slps mkn k.....hehehehehe...apep n time kasih ecah atas ino ttng jualan durian kt UPM....nanti kite g lgi k...utk buah2an lain plk......so iu je utk kali ni.....lain kali lg info akan di share kan disini....so sayonara......





only one ~mieza~

Sunday, November 13, 2011

raya korban....

Salam pagi ahad semua.....
rs cm dh lame x update blog ni kn....ye la aku ni bkn jenis yg suka mencoret ni...hehhehehe....
hr ni aku nk share skit gmbr fatihah, anak buah kesayangan hamba.....
gmbr ni just yg dlm phone je....gmbr dlm kamera nanti aku update ye.....
jadi slamat menonton ye....


                                                    ~posing maut btl~
                                                          
                           ~bear aku mase study...jd hak milik kekal dia~



                                             ~dia sendiri yg buat k~

                                 ~yg ni besar lg bear dr dia...hehehehehe~ 


 ~ngan pak long dia...skrg dh ok la....skaki je ngan pak long dia....~ 


           ~tgk koleksi dia.....smua mak long pnye tau...hihihihihi~

ni plk aksi bl dia ikut sebut same cm dlm rancangan indahnya iman kt astro oasis....dia dh blh ikut sebut zikir n name2 Allah yg dok main kt astro 2....alhamdulillah....


video


only one ~mieza~

Thursday, October 27, 2011

idaman hati....

Salam....
hi dh lame x buat entry kt blog ni....tetibe je rase nk update status kt sini lak....
skrng ni rs cm dh boring la ngan handphone sony yg ku beli dgn elaun tanggung kerja CC tahun lepas....
chewah.....ade hati nk tukar la 2....hehehehehe.....ade la skit2....
dok search kt tenet ni dok brkenan ngan Nokia E7 2....comei....cute...touch screen....
saje nk try touch screen lak....
cube korang tgk ok ke phone ni.....hehehehehe...saje je tnye pendapat....


only one ~mieza~

Friday, October 7, 2011

Belanjawan oh Belanjawan.....

Salam....
Sebentar lg PM akan umumkan Belanjawan 2012...ape la agaknye brite baik utk kakitangan awam n rakyat jelata ye....
hopefully semuanya brite baik la.....
wah best ni cuti 2 hari sabtu n ahad.....penat btl ot smlm n trkejar2 hr ni.....
dpt tgk gak PM pakaia baju melayu warna maroon....cute je...hjahahahahah
kesian Ecah terkejar2 jgk dh la pregnant plk 2...hehehehehhe....
slmt mendengar smua Pembentangan Belanjawan 2012....

Monday, March 28, 2011

update diri sendiri....

salam...
hi korang...dah lame x update kt blog ni...
x tau nk cite ape....
skrg ni aku dlm tempoh nk kuruskan badan n sahut cabaran dari my hubby....
ade benda br yg aku try skrg ni....
tp x nk la cite skrg...sbb blm nmpk kesan lg....
bl dh jd betul2 br aku cite kt sini k....
wah suspen gitu.....
so korang nantikan la entry aku yg trbaru nanti....
adios......

~mieza~

Thursday, February 24, 2011

erti kehidupan.....

salam.....
dh lame x coret2 kt blog ni.....bukan ape x tau nk coret ape je...hihihihihi....sejak akhir2 ni aku just bc blog2 org je...yg menjadi favorite aku blog2 ibu yg tabah dlm kehidupan masing2....x kisah la ibu2 yg dh kehilangan anak trsayang @ ibu2 yg ade insan istimewa disisi mereka.....mereka smua menjadi insan istimewa krn mndpt cinta dr Allah yg memberi mereka dugaan dlm menghadapi hidup.....aku????.....aku juga mungkin mejadi salah seorg insan yg mendpt dugaan dr Allah krn blm dikurniakan zuriat utk menyambung generasi masa dpn....ntah bl la aku blh merase perasaan smua golongan wanita, ingin merasa mengandung dan melahirkan...sronok dgr crite2 mereka yg tlh mengalami satu kenangan indah yg akan dikenang smpi bl2.......
bl la ms utk diriku ini akan tibe.....utk menjadi seorg ibu yg penyanyang.....menjadi isteri yg solehah dan kebanggaan suami kerana mengurniakan zuriat utk beliau n kluarga.....
bl ms itu akan tibe??????...............

-mieza-

Saturday, February 12, 2011

kebosanan.....

halooo...........
hari ni hari sabtu.......so dok sorang2 la kt umah,....
my hubby keje.......so x tau nk wt pe la ni....
dah kemas rumah...almaklumla dh cuti 1 week.....
nk g karnival wow! sorang2 mane best.....so mybe mlm ni kjp kot ngan hubby.....
 kepada sesape yg blm g lg 2 ....ape lg jejakkn la kaki korang kt karnival 2....
best la jgk...smlm aku n the geng t ofis dh g survey la kt karnival...
aku,ecah,jue n baya....so kiteorg dh tgk la ape yg ade...
byk jgk la....yg plg best kt tmpt pameran kete la....smpt la posing2 jp....
gerai jual pakaian pn byk jgk la.....ape pn hujung minggu brsama di karnival akan merapatkan hubungan yg sedia ada....hiihihihihihi
ok la buat mse ni...aku ni br nk brjinak2 ngan blog je....kalau ade yg x kena 2 maaf la ye....
ok see next time...

Friday, February 11, 2011

fatihah....gambar terbaru....

balik kg ry cine hari 2...puas hati main ngan anak buah trsyg...namenye nur fatihah najwa.....comei bdk nye...dh bijak n pandai plk 2...tp satu je dia x lh lg nk g ngan pak longnye....takut je.....hehehehehehehe...ntah ape la yg ditakutkn 2......ape pn ni ade beberape aksi fatihah brsame ku 3 hari berada di kg halaman trcinta....
ape ni mak long.....hehehehehehe
cm model x????
kenape aku dipenjara?????
wah...cantiknye....hehehehehehehe
cantik x baju saye????mak long bg....

gambar kawin


baju pertama sanding.....



time menyambut menantu.....

Wednesday, January 5, 2011

permulaan thn baru....

thn baru....
semua org xcited nk smbt.....tp hakikatnye same je tiap2 hari....
thn baru....mesti org akan tnye azam thn baru ape???
hmmmm...bg sesetengah org yg perfect azam thn br perlu dicapai sblm tamatnye thn 2.....
hmmmm....aku???ade azam ke???