Mieza Ramzi 4ever

Followers

Saturday, November 19, 2011

kenduri durian.....

Salam smua.....
di pagi sabtu ni update skit ape yg aku wat smlm with my lovely husband n cousin, mcje.....
tengahari smlm aku,ecah n jue ke Pusat Jualan UPM tgk org jual durian.....
tringin sgt nk mkn...tq kpd ecah sbb info ni....dr anak sdara dia yg keje kt UPM....
kiteorg smpi dlm kul 12 lbh la sbb uar awal skit dr ofis....smpi sane tgk ramai org....
tp yg ade cume durian2 yg kecik2 je.....tnye makcik yg tunggu nk bl jgk dia kate dlm kul 1 smpi lg....
sbb diorg g ambik kt kebun Puchong.....tunggu jp je x smpt smpi kul 1 hilux smpi....
ramia giler org terjah...aku ape lg panggil ecah n jue......smpi je kt hilux 2 x nmpk durin...nmpk org je...hehehehhe....jue ambik aku standby ngan raga...wah best giler main rebut2 cm 2.....ambik je tgk lm raga dh pebuh...mula la pkr ckp  duit ni...tkt btl tgk...hehehehhe...gerun tkt harga mencecah RM 100++.....
trs msk nk byr...decide tgk dl brape kalau lbh bajet nk letak blk....hehehehehhe....


                   ~ni la jumlah durian yg smpt kiteorg rembat~

yg ade tanda cat merah 2 durian gred B....so kiteorg nk bg mkn2 kt ofis la....yg ni ecah blanja...tq ecah.....timbang pnye timbang...yg gred B harga dia RM 7++...trkejut kiteorg......so yg 2 ok la....tibe la mase timbang yg gred A.....smua skali ade 13 bijik.....korang tau brape kiteorg kena...RM 62++......murah kan....trkejut lg kiteorg.....kalau korang nk tau yg gred A harga skilo RM 4, manakala gred B harga skilo RM3.......so kalau korang nk g bl blh lg hr ni n esk kt Pusat Jualan UPM....masuk ikt Lebuh Silikon......trs je lps Stadium UPM dpn skit nmpk signboard Pusat Jualan sblh kiri.....kul 10 pg dh start......so blk kt kete kiteorg agih la durian....aku share ngan jue.....5 bijik sorang....lebih 3 bijik bawk naik ofis...bg org2 kt ofis makan.....syok mkn ramai....

smlm aku ajak cousin aku mai rmh mkn2 durian ngan pulut....dh lame x mkn kn......so my hubby la kena kopak durian 2......





best kn....hehehehehe......dpt la satu bekas 2.....yg kecik dia nk wt tempoyak katenye.....so bukak yg 3 bijik besar 2.....smbil tunggu cousin aku smpi....aku tanak la pulut...wt pengetahuan korang aku x pnh tanak pulut ok....so ecah bg tau aku blh tanak dlm rice cooker....aku try la.....nsb baik jadi.....hehehehehhe.....



my cousin smpi dia bwk klapa parut then ia yg perah santan 2.....sbijik pn klapa....hehehehhee....so aku pn ape lg hidang la ape yg dh siap....'nise' org klate panggil tp kt sini gula melaka la.....aku racik2 utk senang ambik la nanti.....



                       ~ni la cousin aku mcje....~

puas hati btl dpt mkn pulut durian ni....terubat rindu kt durian kebun kt kg yg x jd thn ni.......makan ramai2 mmg best...kena plk geng yg same2 minat......licin trs pulut yg aku tanak 2......smlm lps mkn lepak2 tgk maharalawak mega plk...wah kekenyangan kami smua smlm.......di bawah aku nk share gmbr slps mkn k.....hehehehehe...apep n time kasih ecah atas ino ttng jualan durian kt UPM....nanti kite g lgi k...utk buah2an lain plk......so iu je utk kali ni.....lain kali lg info akan di share kan disini....so sayonara......





only one ~mieza~

Sunday, November 13, 2011

raya korban....

Salam pagi ahad semua.....
rs cm dh lame x update blog ni kn....ye la aku ni bkn jenis yg suka mencoret ni...hehhehehe....
hr ni aku nk share skit gmbr fatihah, anak buah kesayangan hamba.....
gmbr ni just yg dlm phone je....gmbr dlm kamera nanti aku update ye.....
jadi slamat menonton ye....


                                                    ~posing maut btl~
                                                          
                           ~bear aku mase study...jd hak milik kekal dia~



                                             ~dia sendiri yg buat k~

                                 ~yg ni besar lg bear dr dia...hehehehehe~ 


 ~ngan pak long dia...skrg dh ok la....skaki je ngan pak long dia....~ 


           ~tgk koleksi dia.....smua mak long pnye tau...hihihihihi~

ni plk aksi bl dia ikut sebut same cm dlm rancangan indahnya iman kt astro oasis....dia dh blh ikut sebut zikir n name2 Allah yg dok main kt astro 2....alhamdulillah....


video


only one ~mieza~